Krigshjärta 5.6

Fältläger 464

Arrangerades 27-29:e juli 2012 i Kronobergs slottsruin av Daniel Hollender, Peter Boldicz och Erik Ringström genom föreningen Krigshjärtan i samarbete med föreningen LJUD. Drygt 50 deltagare.

Fältläger 464 utspelade sig i en borg i Jorgalien som 48 timmar innan lajvstart hade blivit övertagen av en cordovsk fänika från en grupp partisaner som höll den som sitt näste. I princip alla partisaner slogs ut och merparten av fänikan lämnade sedan borgen. Kvar blev fana 464 vars uppgift var att hålla borgen tills nya förstärkningar anlände. Det de inte kände till var att det fanns en mindre grupp på 10-12 partisaner ute i skogen som höll ett öga på dem och planerade, om inte att ta tillbaka borgen, åtminstone göra så mycket skada på cordoverna som möjligt. I fanan fanns det slagfalkar, skyttefalkar, lejongardister och folksoldater, samt tross och en salit. De höll också en hjälteaktig jaeger som fånge som sedan lyckades fly under hjältelika förhållanden. Under lajvets gång höll de stridsövningar och fick då och då försvara sig mot partisanernas angrepp. Sista kvällen bröt sig partisanerna in i borgen via en kollaboratör och lyckades åsamka viss skada samt förgifta brunnen, innan de tog sig ut igen.

En nackdel med området var att det utanför borgen fanns väldigt många offmoment, såsom en kaffestuga, en parkering, turister, motorbåtar, med mera. Att befinna sig utanför borgen och samtidigt vara hela inlajv var därför dagtid något av en omöjlighet, vilket främst partisanspelarna fick erfara. Inne i borgen fungerade det betydligt bättre. Å andra sidan är det inte alla som får möjligheten att slåss framför en kaffestuga med turister som publik, innan en vild flykt sker över en parkering och in i en grund skog.

Hjälteknekten (Youtube)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *