Regler och utskick

Regler

Följande regler är att se som generella regler för Krigshjärtalajv, men då varje arrangörsgrupp bestämmer vilka regler de vill ha ska du alltid kolla vilka regler som gäller för just det lajvet du ska på. Arrangörer får gärna använda sig av nedanstående regler och/eller anpassa dem efter behag.

Allmänna regler

Stridsregler (KH6-edition, uppdaterade senast kring Krigshjärta VII)

Förtrycksregler

Inkludering

Genus och jämlikhet

Kampanjvärlden är jämlik och detta innebär i praktiken att du som spelare inte kommer vara begränsad av några offattribut, vare sig gällande vad du spelar eller hur du klär dig. Offattribut påverkar inte vilka familje- och släktband din roll kan ha. Vi tolererar inte heller jargong eller förolämpningar som anspelar på offattribut. Med offattribut menar vi sådant som kön, hudfärg, kroppsbyggnad, ålder och liknande.

Eftersom dräkten inte nödvändigtvis visar vilket kön bäraren har och eftersom vi också har icke-binära spelare och roller kan det vara klokt att inte förutsätta att en person ska tilltalas med ett visst pronomen. Skulle du använda fel och märka detta, visa på för situationen lämpligt sätt att du uppfattat misstaget och var noga att använda rätt pronomen framöver. Märker du att någon använder fel pronomen om någon annan, hjälp till att rätta.

Gällande sexualitet har de olika kulturerna olika normer och synsätt, men gemensamt är att all sexualitet är accepterad, även om en viss sexualitet kan vara norm inom en viss kultur.

Det förekommer rasism inlajv, men denna får enbart rikta sig mot andra kulturer i lajvvärlden. Offlajv råder nolltolerans mot rasism och detta gäller även inför lajvet, samt efteråt.

Tillgänglighet

Om du har en funktionsnedsättning och behöver veta mer om aktuellt scenario, område eller något annat, kontakta arrangörsgruppen för lajvet. Vår grundinställning är att det är du som känner din funktionsnedsättning bäst och därför är mest lämpad att avgöra vad som fungerar och kanske inte fungerar för dig samt vad du kan behöva hjälp med. Eventuella hjälpmedel behöver inte maskeras för att finnas med på lajven och ledsagare eller tolk behöver inte betala deltagaravgift. Det är också viktigt att du i anmälan meddelar oss om du har någon luftburen allergi eller liknande som vi behöver ta hänsyn till för att du ska ha möjlighet att närvara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *